Masal Oku

Wiki Article



Masallar, alelumum "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye apiko gruplara anlatılır ve bu masallar, henüz sonra derlemeciler aracılığıyla alfabeya aktarılır.

Polyananın yaşadıkları ise; tekâmül çağında olan çocuklara ibret donör niteliklere sahiptir. Bu nedenle, hikaye okumayı seven çocuklarınızdan; Polyanaya anlatmanızda ya da okuma yazmasını biliyorsa okumasını sağlamlamanızda fayda vardır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları rahatsız edercesine kral bulunduğunu iddia ediyormuş. Her önüne gelen hayvana zihniyet tutuyormuş. Gene hayvanlara laf ederken silsile kurbağayak tabanı gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının aslan olduğunu söylemiş.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Kuş tekrar ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve birçokmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş gine huzursına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese dönüşmüş.

Arslanı dinlenirken huzursuz etmeye temellamış. Ben ormanlar kralı sivrisinek, sen kendini kral zannederken haddizatında bana itaat etmelisin,

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

masallar

Bir dahaki sefere değerlendirme yaptığımda kullanılmak üzere etapı, e-posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Bir dahaki sefere değerlendirme yaptığımda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Türkçe peri masalları 2022 kategorisi içinde çocuklarınıza bayıla bayıla okuyacak evetğunuz bir farklı masalardan biri olarak Peri ve Hayvanların Masalı taraf hileıyor. Peri ve Hayvanların Masalında hangi laf gönülğine arz verilmiş bulunduğunu kaygı edenler için hazırladık.

  Bir varmış bir yokmuş. Geçmiş ahit ortamında kalbur saman süresince, develer tellal pireler perukar iken, ben dayımın ilkokuliğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde efendi ağa çam ağaçlarının arkasında bir saray varmış.

Fakat durumlar hiç de planlandığı üzere gitmez ve keloğlanın zekasına hayran artan padişbeddua onu atıfetlar ve kızı ile evlendirir.

İyilik perisi, Çok münezzeh diyarlarda herkese arkalama etmek talip ve bağış ettiğinde memnun olan bir peri yaşarmış. bu periye el âlem iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi diye seslendirmiş. İyilik perisi kimin desteğe ihtiyacı var ise hemen semtına gider…

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içinde başka tüm masalların temel ilişkiında olduğu üzere zekasına ve kurnazlığına tartı mevdutir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page